Kontaktbarn

Jag fick frågor angående kontaktbarn efter förra inlägget.

Att vara kontakt familj åt ett barn betyder att ett barn kommer och bor hos din familj under olika perioder. Vi valde att bli detta för att se hur det är att ha ett bonusbarn hemma hos sig. Man går igenom samma kontroller som fosterfamiljer. Man kan säga att vi har ett fosterbarn på deltid.

Tillsammans med socialen valde vi att vi kunde ta emot ett barn varannan helg. Barnet kommer på fredagen och åker hem på söndagen.

Familjer som vill placera sina barn i kontakthem, behöver avlastning. Det kan vara att det finns svår sjukdom i familjen eller någon annan problematik. Barnet som kom till oss hade en ensamstående mamma. Mamman var av annorlunda personlighet och pojken hade därför inga kompisar samt svårigheter i skolan.. Barnet hade också ADHD.

Han skulle genom att bo hos oss få lära sig hur man är social med andra barn/vuxna. Han skulle få göra aktiviteter, så som åka skridskor och vara i simhallen.

Vi fick tyvärr lite för mycket problem med barnet och kunde inte få honom att relatera till vår familj. Vi har nu valt att gå vidare tillsammans med socialen och finna ett nytt barn som behöver lite extra kärlek utanför sin familj.

Att vara kontaktfamilj är helt underbarn men samtidigt väldigt jobbigt. Vi känner att detta är ett sätt för oss att känna efter hur vi ställer oss till adoption/foster. Men samtidigt vet vi att så många barn mår väldigt dåligt här i Sverige. Kan vi ge ett barn en trygg stund hemma hos oss ska vi göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0