Babyshower

bs
Vilken fantastisk dag. I lördags hade vi Babyshowern för min svägerska. Jag hade planerat denna dag i flera veckor och vi lyckades överraska henne. Hon hade INGEN aning.

Vi hämtade henne klockan 15 i lördags och då bar det iväg till en nagelsalong där vi alla fick manikyr och pedikyr. Det bästa var att vi alla kunde göra det samtidigt då de hade ringt in fler anställda. Helt underbart.

Sedan bar det iväg hem till mig där vi åt morot-, gurk- och oststavar samtidigt som hon öppnade packeten. Av mig och min man fick hon en gammal amerikansk gungstol. Jag har en och hon har sagt tidigare att hon ville ha en sådan så efter veckor av letande hittade jag en.

Därefter så gipsade vi in min svägerska över brösten och magen. Med hjälp av en massa vasselin och gips lyckades vi få en avgjutning av hennes kropp. Den blev otroligt bra. Hon ska sätta upp den på väggen hemma.

När vi var klara med den lagade vi mat. Efter den goda maten såg vi på Disneys Basil mus och åt hemgjord marängswiss.
Vi körde också lite lekar som t.ex. gissa storleken på magen och hur blir barnet med hjälp av deras namn.

I helhet var det en fantastisk dag och jag vet att min svägerska blev jätte glad. Jag hoppas att jag också kan få uppleva en egen babyshower detta år.

Va????

Jag skulle ta ut medicinerna för nästa försök idag och läkaren har inte lagt in dem! Jag kan inte ringa kliniken då den har semesterstängt. Måste vi vänta ännu en månad nu?? Jag vill ha svar! Varför måste klinikerna stänga över sommaren. Skaffa vikarier som alla andra!!!

Jag har en fråga till er läsare. Jag fick frågan från en vanlig läkare om de har testat våra blodtyper och kollat så att mina blodceller inte anfaller min mans. Jag blev helt ställd. Min läkare menade eftersom jag är A- kan min kropp anfalla min mans celler om de är positiva. Denne läkare menar att det kan vara skälet för att min kropp inte kan behålla barnet. Kan detta stämma?? Varför har inte de vanliga IVF läkarna sagt detta?? Jag vill veta men som sagt är min läkare på semester!!!

Positiva nyheter: Min svägerska (som är gravid) går in i sista månaden imorgon (Dock hoppas vi alla att det blir en lite tidigare förlossning så att vi finns tillgängliga innan vi börjar jobba  igen i mitten av augusti). Jag och min man ska bli faddrar och vi är så glada för det!! Vi har fått se en film om hur vi ska köra till BB och vad som händer där om vi måste för hennes man är iväg. Jag står standby ifall att jag måste vara med vid förlossningen. Jag ska överraska min svägerska med en babyshower nästa helg. Har ni tips och idéer på aktiviteter???

Varför bytet?

Nu är jag tillbaka med nya andetag. Jag har fått en del förfrågningar om varför vi bytte klinik. Jag anser att valet av klinik är väldigt personligt. Man måste känna sig trygg på den klinik som ska ansvara för IVF, vilket är extremt personligt.

Jag och min man valde att byta för att från dag 1 har RMC Linköping behandlat oss dåligt. De har varit otrevliga och slarvat bort remisser med mera. På grund av dem gjorde vi utredningar i 3 år!!!! innan behandling. Under dessa tre år har vi blivit så dåligt bemötta att jag gick in i en depression (mår mycket bättre nu!). Till slut fick vi nog och skickade ett brev till sjukhusets ansvariga. I brevet beskrev vi allt som hade hänt och sa att "om RMC jobb är att knäcka människor, har det lyckats".

Vad vi fick av detta brev var att en otrevlig sjuksköterska från RMC ringde och typ sa "vad fan är problemet" (jag sammanfattar samtalet).

Under de besök vi gjorde så kände man ingen värme från personalen. T.ex. Vi skulle på ett ultraljud (i sprutfasen). Vi kom in i rummet, läkaren sa inte ens hej. Hon pekade på bänken. Jag la mig ned och hon började VUL (vaginal ultraljud). Det gjorde svinont (det har det aldrig gjort innan). Hon tittade på bilden sa lite till sjuksköterskan och sedan sa att det var klart.

Jag kände mig väldigt utsatt. Jag var hur ledsen som helst. Min man reagerade också och försökte stötta mig.

Dock måste jag verkligen ge ett stort plus till barnmorskan Carola. Vi hade henne som ansvarig under både ICSI försöken. Hon var snäll, trevlig och ville hjälpa. Hon ingav trygghet och värme. Om alla var som henne så skulle jag gärna gå på RMC. Hon kom till och med in vid insättningen och frågade hur vi mådde. Hon arbetade inte med oss den dagen! Helt fantastiskt!!

En annan person som måste få ett plus är läkaren vid andra utplockningen (tyvärr kan jag inte hennes namn). Hon var som Carola och hon gjorde själva ingreppet mycket mindre smärtsam. Hon var mer varsam.

Nu när vi har gjort våra 2 gratis försök sa vi att vi aldrig skulle betala för den behandlingen på RMC. Vi började kolla upp olika kliniken och vi valde Linné i Uppsala för de hade bäst statistik, minst kö och vi fick behålla vår läkare i Norrköping (Lovisa mottagningen. De gjorde ultraljud under försöken).

Jag ringde dit och berättade vår situation och personen i telefonen var hur trevlig som helst och frågade hur vi mådde, om vi ville prata med någon (under 3 år har aldrig RMC erbjudit det). Jag kände mig välkommen. Vi känner tilltro till dem.

Vi har nu köpt till 3 försök och försöket är i augusti. Ska börja med sprayet i slutet av juli. Min man och jag känner en glädje till bytet och vi hoppas på positivt resultat.

Så ni som funderar på olika kliniker. Mitt tips är; välj den klinik som ger er trygghet och ger er tilltro till försöken!

RSS 2.0