Varför bytet?

Nu är jag tillbaka med nya andetag. Jag har fått en del förfrågningar om varför vi bytte klinik. Jag anser att valet av klinik är väldigt personligt. Man måste känna sig trygg på den klinik som ska ansvara för IVF, vilket är extremt personligt.

Jag och min man valde att byta för att från dag 1 har RMC Linköping behandlat oss dåligt. De har varit otrevliga och slarvat bort remisser med mera. På grund av dem gjorde vi utredningar i 3 år!!!! innan behandling. Under dessa tre år har vi blivit så dåligt bemötta att jag gick in i en depression (mår mycket bättre nu!). Till slut fick vi nog och skickade ett brev till sjukhusets ansvariga. I brevet beskrev vi allt som hade hänt och sa att "om RMC jobb är att knäcka människor, har det lyckats".

Vad vi fick av detta brev var att en otrevlig sjuksköterska från RMC ringde och typ sa "vad fan är problemet" (jag sammanfattar samtalet).

Under de besök vi gjorde så kände man ingen värme från personalen. T.ex. Vi skulle på ett ultraljud (i sprutfasen). Vi kom in i rummet, läkaren sa inte ens hej. Hon pekade på bänken. Jag la mig ned och hon började VUL (vaginal ultraljud). Det gjorde svinont (det har det aldrig gjort innan). Hon tittade på bilden sa lite till sjuksköterskan och sedan sa att det var klart.

Jag kände mig väldigt utsatt. Jag var hur ledsen som helst. Min man reagerade också och försökte stötta mig.

Dock måste jag verkligen ge ett stort plus till barnmorskan Carola. Vi hade henne som ansvarig under både ICSI försöken. Hon var snäll, trevlig och ville hjälpa. Hon ingav trygghet och värme. Om alla var som henne så skulle jag gärna gå på RMC. Hon kom till och med in vid insättningen och frågade hur vi mådde. Hon arbetade inte med oss den dagen! Helt fantastiskt!!

En annan person som måste få ett plus är läkaren vid andra utplockningen (tyvärr kan jag inte hennes namn). Hon var som Carola och hon gjorde själva ingreppet mycket mindre smärtsam. Hon var mer varsam.

Nu när vi har gjort våra 2 gratis försök sa vi att vi aldrig skulle betala för den behandlingen på RMC. Vi började kolla upp olika kliniken och vi valde Linné i Uppsala för de hade bäst statistik, minst kö och vi fick behålla vår läkare i Norrköping (Lovisa mottagningen. De gjorde ultraljud under försöken).

Jag ringde dit och berättade vår situation och personen i telefonen var hur trevlig som helst och frågade hur vi mådde, om vi ville prata med någon (under 3 år har aldrig RMC erbjudit det). Jag kände mig välkommen. Vi känner tilltro till dem.

Vi har nu köpt till 3 försök och försöket är i augusti. Ska börja med sprayet i slutet av juli. Min man och jag känner en glädje till bytet och vi hoppas på positivt resultat.

Så ni som funderar på olika kliniker. Mitt tips är; välj den klinik som ger er trygghet och ger er tilltro till försöken!

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag förstår verkligen varför ni ville byta, så där ska man inte behöva bli behandlad. Hoppas att ni ska trivas bättre på eran nya klinik.

2010-07-10 @ 19:17:39
URL: http://lillaunderbarn.blogg.se/
Postat av: Tea

Helt rätt att byta klinik om man inte känner sig välkommen!

2010-07-11 @ 11:53:12
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Nina

Hej! Hittade din blogg idag och ser att du bor i norrköping! Jag och man går på RMC i linköping, måste hålla med dej om att Carloa är en helt underbar sköterska, tyvärr var hon inte med på vårt ÄP, utan hade en annan sur sköterska. Första besöket vi var där grät jag massor efteråt kände ingen värme eller omtanke. Håller på med spray just nu tills de öppnar igen sen blir det vårt andra försök:( Lycka till med allt och hoppas att allt går bra i Uppsala.

2010-07-11 @ 22:32:40
Postat av: Frida

Hej!

Hoppas att ni kommer att trivas på CvL. Själv har jag bra erfarenheter därifrån. De är proffsiga och inger förtroende. Lycka till!

2010-07-16 @ 21:06:50
Postat av: Längtan

Vad tråkigt att ni blivit behandlade så illa. Är själv patient på Rmc och har inte upplevt samma sak. Som tur är. Som du har blivit behandlad ska ingen behöva bli.

Hoppas att ni kommer att trivas på den nya kliniken och att ni lyckas få ett plus.

2010-08-01 @ 21:11:42
URL: http://langtantillbarn.blogspot.com
Postat av: Jojjo

Hej!Jag är ju också "stamkund" på RMC och det har verkligen varit olika. Både Carola och Kerstin är bra tycker jag. Tror du menar Elisabet Nedstrand, hon gjorde vårat utplock nr 2 och är verkligen försående. Tyvärr råkade hon punktera fel så jag började störtblöda, men det kan nog hända den bäste.Lycka till!

2010-08-24 @ 14:10:36
URL: http://antibloggaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

100 % förståelse!!!Jag och min man hade också en negativ resa med RMC i Linköping. Synd att ni fick ett surt svar av RMC när ni tog er tid att skriva ett brev till dem. De borde tillvarata alla kommentarer de får.Jag vill även passa på att ge mina komplimanger till Elisabet Nedstrand. Underbar läkare. Synd att hon arbetar ihop med sjuksköterskor som borde sitta i kassan på Lidl.Lycka till i fortsättningen!

2011-02-15 @ 18:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0