Möte med Kommunen

Igår vad det dags för vårt inskrivningsmöte med kommunen. Vi fick träffa våra socialsekreterare som ska genomföra vår hemutredning. De två kvinnorna var jätte trevliga och positiva.

De gjorde nästan ett litet läxförhör på vad vi hade lärt oss på adoptionskursen. Vi fick förklara för våra tankar om varför vi har valt adoption. Vi gick också igenom tidsplanen för utredningen.

Det man kan säga var att de tyckte det var mycket positivt att vi var öppna med släkt och vänner om vår adoption. Alla vet om att vi ska adoptera och de är mycket positiva till det. Även vår kontaktfamilj och socialsekreterare i det fallet vet om adoptionen.

Ända problemet: återigen min vikt! Jag blir så trött på allt tjat. Jag är överviktig, det vet vi alla, men hur ska det förstöra mina chanser av att bli mamma. Jag är inte extremt överviktig eller nåt.

Inför IVf behandlingen gick jag ned 12 kg. Men under det senaste året har jag genomgått 4 IVF behandlingar med hormoner, 2 gravidietet (som blev missfall). Detta har gjort att jag har gått upp dessa kilon igen. Men ingen fattar det! Ingen har förståelse för det! Så nu måste jag kämpa återigen med att gå ned dessa jävla kilon!

Jag är ingen sämre mamma för att jag har några extra kilon. Jag orkar leka och ta hand om mina kontaktbarn, men det spelar tydligen ingen roll. Att jag har en bra pedagogisk syn på uppväxt eller att jag är en konsekvent person spelar ingen roll, utan det som spelar roll är min VIKT!!

Det jag måste påpeka är att givarlandet(Polen) inte bryr sig om detta utan det är min hemkommun. Alltså, några jävla politiker och socialsekreterare som INTE vet vad vi har fått gå igenom för att komma hit. Jag skulle vilja se dem lyckas och misslyckats med allt vi har gjort och se hur bra de mår.

Hur som helst, det kanske låter som om jag är arg efter mötet, men det är jag inte. Jag kände en positiv stämning i rummet och jag tror detta kommer att gå vägen. Vi ska tillbaka om ungefär en månad för en halvdagsintervju med socialen. Då får vi se vad som frågas.

Någon som vet??

Kommentarer
Postat av: Sara

Babyklistret beställde jag på http://helsehelse.dk/shop/fructus-femina-populaert-6602p.html.Kram

2011-04-05 @ 17:53:20
URL: http://langtaneftertresamhet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0