Livets gång

Skälet för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge är precis som tidigare, jag har inte orkat. Sedan missfallet har jag gått och fortfarande går i en dimma. Jag mår dåligt. Jag kan inte komma över att vi förlorade ett barn. Jag hatar när folk säger "De blev så för det var fel på barnet" eller "det går bättre nästa gång". Fattar de inte att vi har förlorat ett barn!?! Jag vill bara lappa till dem och be dem fara och flyga. Har de ingen förståelse!?!

Vi har tagit ett litet upphåll från IVF men nu i januari har jag lovat min man att vi ska göra nästa försök. Vi har betalt för 2 försök till. Mina läkare är positiva då de nu vet att vi kan bli gravida. Jag är rädd för precis det, att bli gravid. Under de föregående IVf försöken har jag varit rädd att misslyckas men nu är jag rädd för att lyckas och sedan förlora ännu ett barn. Jag vill så gärna ha barn, men jag orkar inte gå igenom samma sak en gång till. Jag vet att jag måste gå vidare, men det är så svårt. Rädslan är så stark. Min man har hanterat allt mycket bättre, men elakt sagt, så har han inte gått igenom det jag har. Han står vid sidan och han är inte den som går igenom allt det fysiska.

Vår relation är konstigt nog bättre idag, missfallet tvingade oss att växa ihop. Vi pratar mer med varandra om känslor. I helgen tog vi det stora beslutet att gå vidare med adoption. Jag ser detta som någon mycket positivt. Ett litet ljus i mörkret.

Jag pratade med kommunen idag och nu ska vi gå på föräldrakurs i februari och sedan blir det utredning. Jag har också kontaktat adoptionsförmedlingar och nu ska vi ställa oss i kö. Jag ser mycket positivt till detta. Detta tar bort min tanke och pressen från nästa IVF försök.

Så nu blir det både IVF och adoption. Konstigt nog hoppas jag mer på adoptionen. Är jag knäpp som tänker så?

Kommentarer
Postat av: Maria

Tycker absolut inte att du är knäpp som tänker så, det är inte ens konstigt. Att få missfall är otroligt tufft och jobbigt, jag har själv fått det i v.5 och det kändes som ett personligt misslyckande trots att jag haft lätt att bli med barn både före och efter. Jag har tänkt på dig massor och önskar dig verkligen ett gott nytt år, fullt av glädje. Sänder dig mina varmaste tankar och hoppas att ni får en bra jul.

2010-12-22 @ 16:50:41
URL: http://mariaj85.blogspot.com
Postat av: Anna

Det är inte knäppt att hoppas mer på adoptionen! Att adoptera är knappast en "lätt väg" till barn, men man är i alla fall garanterad ett levande - och sannolikt - ett friskt barn. Den vetskapen kan vara en befrielse och speciellt att veta att någonstans i världen finns det, eller kommer det födas, ett litet barn som blir vårt!!!Att få missfall är ett helvete, men tyvärr tar vissa lätt på det eftersom det är så vanligt... Ni kommer att bli föräldrar på ett eller annat sätt!

2010-12-22 @ 20:40:35
Postat av: Charlotte

Hej, jag är ny på din blogg och har läst några av dina tidigare inlägg. Fy, vad jag känner med dig/er och skickar dig några kramar.Kram!

2011-01-22 @ 15:34:37
URL: http://litesiandso.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0